כללי הזהב לביקור אצל רופא הילדים

לכאורה, הפוסט הזה מיותר – מה כבר אפשר לכתוב על ביקור אצל רופא ילדים? קובעים תור, הולכים, שוטחים בפניו את הבעיה הרפואית, הוא בודק, מקבלים אבחנה, מרשם אם צריך והיידה, הביתה.
נכון, בדרך כלל אין צורך לעשות הכנה לקראת הביקור אצל רופא הילדים ואם כן נדרשת הכנה – היא לא כוללת קריאה של הפוסט הזה. אבל היי! רגע! לפני שאתם יוצאים מפה, קחו ממני כמה נקודות למחשבה שאולי יסייעו לכם בביקור הבא אצל רופא הילדים, רופא מומחה, אחות טיפת חלב או בעל מקצוע פרא רפואי.

סקר שוק – כחלק מהמטלות וההכנות לקרא הלידה, דאגו לעשות "סקר שוק" ולבדוק מי הרופא הטוב והמתאים ביותר עבור ילדיכם. קבלו המלצות מהורים אחרים, בררו איפה נמצאת המרפאה , מהן שעות הפעילות של הרופא והאם יהיה לכם נח להגיע לשם, בדקו האם יש רופא שמגבה אותו בימים שהוא לא נמצא. ביצוע סקר שוק חשוב גם לפני שאתם בוחרים רופא מומחה. בררו מי הרופא שמתמחה בבעיה הספציפית שבגללה אתם פונים אליו. למשל, אם לתינוק יש בעיה אורטופדית בברך, לכו לאורטופד ילדים שמתמחה בברכיים ולא לאורטופד ילדים שמתמחה בכף היד – סביר להניח שכל אורטופד ילדים יוכל לתת מענה לבעיה הרפואית שלכם, אבל לראשון יש יותר ניסיון רלוונטי וספציפי.

הכירו ונצלו את שירותי קופת החולים – בעידן החדש קופות החולים מציעות הרבה שירותים בעלי ערך מוסף לחברים: רופא און-ליין, אחות טלפונית, בדיקות דם עד הבית, חידוש מרשמים בקליק. דעו את זכויותיכם וממשו אותם. אתם משלמים עליהם כסף כל חודש. לדוגמה, ברוב קופות החולים הורים לתינוקות עד גיל 3 חודשים נכנסים ישירות לרופא הילדים ללא צורך להמתין בתור והורים עם תינוקות ופעוטות מקבלים שירות בבית המרקחת ללא צורך להמתין בתור.

שמרו על הגיינה –  לפעמים התינוק עלול לאסוף במרפאה "טרמפיסט", שהילד החולה שביקר שם לפניו השאיר. חשוב לשמור במקומות האלה על הגיינה, כדי שהתינוק לא יצא חולה יותר ממה שהיה כשנכנס. דרשו מהרופא או האחות לשטוף ידיים לפני שהם מטפלים בתינוק. שימו לב שהרופא מחטא את הסטטוסקופ וכל ציוד אחר לא מתכלה שמשמש אותו לבדיקה. במידת האפשר, דאגו להמתין לתורכם עם התינוק מחוץ למרפאה ושמלווה נוסף יחכה בתור בתוך המרפאה, עם כל המשתעלים והמנוזלים. דאגו שיהיו באמתחתכם מגבוני אלכוהול או אלכוג'ל ועשו בהם שימוש.

ערכו רשימה – אתם באים לרופא בגלל סיבה מסויימת ועל הדרך, אם אתם כבר שם, אתם רוצים לשאול אותו עוד כמה דברים. אך אבוי, ברגע שאתם שמים את התינוק על מיטת הטיפולים (זהירות, שלא יפול!) הוא מתחיל לצרוח/ להשתין על הרופא ואתם רק רוצים להשתיק / לחתל אותו ולעוף הביתה. אז קיבלתם מענה לסיבה שבגינה הגעתם, אבל שכחתם לחקור אותו לגבי שאר הנושאים ש"על הדרך". הפתרון פשוט – עשו רשימה של כל הנושאים שעל הפרק לפני שאתם מגיעים לרופא וכך, כל מה שתצטרכו לעשות הוא לזכור שיש באמתחתכם רשימה שכזו.

לתעד, לתעד, לתעד – התינוק משמיע קולות מפחידים בלילה? תקליטו אותו. הילדה עושה תנועות מוזרות תוך כדי אכילה? הסריטו אותה! כשבאים לרופא לתאר בעיה כלשהי לפעמי מלים לא מספיקות ולא משנה כמה עשירה השפה שלכם. בנוסף, לפעמים עד שמגיע היום של התור שלכם, הבעיה נעלמת. השתמשו בפלאי הטכנולוגיה כדי להסריט, לצלם ולתעד כל דבר שהוא חשוד מבחינה רפואית בעיניכם. זה יקל על איש המקצוע לאבחן את הבעיה, אם ישנה כזו (ספוילר: בדרך-כלל אין שום בעיה חוץ מהורים היסטריים).

לא להתבייש לשאול – אין דבר כזה שאלה טפשית. אל תתביישו לשאול את כל השאלות שיושבות לכם בתוך הראש, גם אם אתם לא חושבים שהן חשובות. תנו לאיש המקצוע להחליט בעניין הזה.

ארבו לתור קרוב – אין דבר יותר מתסכל מרופא ללא תורים זמינים במועד קרוב או בשעות נוחות. לפעמים, כדי להשיג תור במועד קרוב ו/או בשעה נוחה צריך לעבוד קשה – לבדוק מידי יום עם מוקד זימון התורים הטלפוני (או באינטרנט) אם התפנה תור, להתיידד עם הפקידה הנאמנה במרפאה, כדי שתמקם אתכם בראש ברשימת ההמתנה, לפעמים אפילו לגשת באופן אישי למרפאה כדי לבדוק מה נשתנה. אם העניין חשוב, צריך לבצע מארב של ממש, עד שמתפנה תור.

ד"ר גוגל – הנה תסריט האימים המוכר: אתם פותחים גוגל, מקלידים בשורת החיפוש את רשימת הסימפטומים או את ההתנהגות החריגה של התינוק ומקבלים אבחנה מדוייקת על-ידי ד"ר גוגל – בדרך כלל מדובר במחלה קשה וחשוכת מרפא או בלקות שעתידה להרוס לו ולכם את החיים. ד"ר גוגל הוא דיאגנוסטיקן גרוע ביותר. קחו אותו בערבון מוגבל. עם זאת, אין שום דבר רע בהרחבת הידע הרפואי שלכם בעזרת כלי החיפוש הנהדר הזה. אני ממליצה לשאוב ידע רק מאתרים מוכרים, כמו אתרי קופות החולים, וממאמרים של אנשי מקצוע בלבד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s