מתנות מקוריות ללידה (וגם מתנות שלא כדאי לקנות)

ילד רביעי וכבר יש לכם הכל בבית? זה הילד הראשון שלכם ואתם חוששים שתקבלו חמישה מוביילים במתנה? נמאס לכם להתעסק עם החלפות ושוברי זיכוי שדוהים להם בארנק?
אתם רוצים לקנות מתנה לחברים שנולד להם ילד אבל חוששים מפניהם המאוכזבות כשהם יגלו שקיבלו עוד סט בגדים כחולים / ורודים? רוצים לקלוע לטעמה של היולדת ולא להריץ אותה לקניונים להחליף את המתנה לפני שתיגמר תקופה של שבועיים מיום הרכישה?

הנה רשימה לא בנאלית של כל המתנות שתשמחו לקבל ולתת:

פגישה עם איש מקצוע – מלווה התפתחותית, דולה פוסט פארטום, מדריכת הנקה ועוד (הנ"ל רשום בלשון נקבה, מה לעשות שבדרך-כלל מדובר בנשות מקצוע). מפגש אחד על שלושה (איתך, עם האבא ועם התינוק) שבו אתם לומדים איך לתפקד כהורים! אנחנו קיבלנו מחברה פגישה עם מלווה התפתחותית – ללא ספק המתנה הכי שימושית שקיבלנו. במשך שעה ומשהו היא נתנה לנו כמה דגשים חשובים לגבי התפתחות התינוק, לימדה אותנו כמה תרגילי התפתחות שנוכל לבצע עם צוּלי בבית ועזרה לנו המון עם טיפים מאוד מועילים לגבי הרדמה, שימוש במנשא ומשחק נכון. בקיצור – חסכה לנו הרבה טעויות של הורים טריים. מומלץ גם להורים מנוסים, אגב.

פוף – הזכרתי את אביזר הפלא הזה בעבר ואזכיר גם הפעם – פוף של גדולים, לא של תינוקות. התינוק שלכם יאהב לנמנם עליו את שנת הצהריים, הילדים הגדולים ישמחו להכרבל בתוכו ואתם תאהבו לשקוע בתוכו בערב, אחרי שתצליחו להרדים את כולם.

טיפול בשביל אמא – שיאצו, עיסוי, טיפול קוסמטי. משהו שיעשה טוב לגוף הדואב לאחר הלידה.

אוכל – ועוד אוכל, ועוד אוכל. אוכל בריא בשבילך, כי את צריכה לאכול טוב כדי להניק. אוכל בשביל האבא העייף ובשביל הילדים הגדולים. ולא רק אוכל מבושל, אלא גם כמה עוגות שיהיו בפריזר ואפשר יהיה להגיש לאורחים שבאים לפגוש את הרך הנולד, אפילו משלוח הפתעה מהסופר יתקבל בברכה!

כרטיס מתנה – או גיפט קארד בשמו העברי. אין צורך לפרט מדוע.

בידורית – הכוונה ל-BOOM BOX עדכני, מערכת לשמיעת מוזיקה שניתן להכניס אליה כרטיס זכרון SD, שיש לה חיבור USB ועוד כל מיני חיבורים שאני לא מכירה את שמם, המאפשרים לחבר את המערכת למחשב, לנגן מוזיקה או לטלפון חכם. אני משתמשת בבידורית במשך שעות בכל יום כשאני משמיעה לצ'וּלי מוזיקה. מאוחר יותר, כשהתינוק הופך לעולל, אפשר לחבר מיקרופון ולהפוך את הבידורית למכשיר קריוקי, למנגינת ליבם של השכנים… 🙂 (וזה הזמן להזכיר שלמכשיר הזה יש כפתור לכיוון עצמת השמע. תתחשבו בסביבה ותשתמשו בו).

משטח פעילות – כתבתי על נחיצותו בעבר. משטח פעילות קשיח, גדול, קל לניקוי ורצוי כזה שגם מתקפל.

מוצרים מתכלים – שתמיד צריך מהם עוד: חיתולים, מגבונים, מוצרי פארם. כמובן, חשוב לברר לפני כן מהם המותגים המועדפים על ההורים.

ספרי ילדים – רק אם מדובר בילד ראשון ואין ספרים מאחים גדולים. רצוי שהספרים יהיו כמה שיותר קצרים ועשויים מקרטון עבה. האהובים עלינו הם מעשה בחמישה בלונים, תירס חם, אליעזר והגזר וגם ספרים של שירי ילדים. אומרים שכדאי להקריא סיפורים לתינוקות כבר מרגע לידתם. אני מקריאה לצ'וּלי ספרים מגיל חודשיים וכך היא נחשפת לאוצר מלים חדש, כזה שאני לא משתמשת בו ביום יום, לאינטונציה שונה מזו היום יומית שלי וגם התמונות מעניינות אותה.

והנה רשימה של כמה דברים שלא כדאי לקנות

פרחים – כי זה עלול לגרום לאלרגיות אצל הרך הנולד.

בגדים לתינוק – כי אף פעם לא קולעים למידה של התינוק וגם לטעם של ההורים. כי לתינוק כבר יש הרבה בגדים שעברו בירושה. כי יש נטייה לקנות בגדים לא שימושיים שמוצאים את עצמם אחרי כמה חודשים נכנסים לאחר כבוד עם הטיקט לשקית הוואקום לאחסון.

משחקים, מובייל, רעשנים – התינוק, לפחות בחודשים הראשונים (וגם לא לאחר מכן, למען האמת), לא צריך ה-מ-ו-ן משחקים. סמכו על כך שאחרים (כלומר, מי שלא קרא את הפוסט הזה) יקנו לרך הנולד את המעט שהוא צריך ותהיו מקוריים.

ותמיד תמיד לא לשכוח – פתק החלפה….

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s